merhaba arkadaşlar benim 5 aylık bebeğim var beni emiyor ama ben ek gıdaya başlamak istiyorum nelerle başlayabilirim, özellikle geceleri yatmadan önce neler vermeliyim ek gıda tavsiyelerinizi bekliyorum
Eğer bir zorunluluğunuz yoksa 6 ayın dolmasını bekleyin ben 6 ay boyunca su bile vermedim 6 aydan sonra yoğurtla başlayabilirsiniz daha sonra muhallebi yapabilirsiniz
Ek gıdaya basladiginizda ilk etapta tattıracaksıniz doyurasıya bsy vermiyceksiniz o yuzden gece bsy vermeniz cok anlamsız olur
6 aydan önce ek gıdaya başlamayın lütfen ek gıdaya erken başlamak bebeklerde besin alerjisi riskini artırır ileride şişmanlık riskini ve böbrek solüt yükünü artırır.
6 ayınızı doldurun öyle başlayın ek gıdaya sütünüz yetmiyorsa eğer mama verin ek gıdaya 6 ay dolunca başlanır ve size tavsiyem ek gıdaya sebzelerle başlayın buharda pişirin ve ezerek verin her sebzeyi 3 gün kuralı ile verin 3 gün kuralını da araştırırsınız püre yaparsanız ilerde katı gidaya geçtiğinizde taneli besinleri yiyemeyebilir meyve ile başlarsanız damak tadı tatlıya alışacağı için daha sonra sebze de yemeyebilir ve lütfen şu kaşık mamalarından bebe bisküvilerinden pirinç unlarından uzak durun besleyici hiç bir özellikleri yok isterseniz doktorunuza ebenize aile hekiminize danışabilirsiniz evde herşeyi kendiniz yapın yedirin bebğinize
ek gıda olarak yoğur verin bence yavaş yavaş ben veriyordum
ev yapımı yoğur verebilirsin bence akşamları
zorlugunuz yoksa sütünüu bolsa sadece emzirin derim size 2 yasina kadar ek gida herzaman alir anne sütü daha önemliii