Bazı şeyler üniversite de üretken olmamızı ve kendimiz olmamızı engeller. Bunlardan biri de bir arkadaştır. Üniversite dönemi mümkün olduğunca çok arkadaş edinebileceğimiz bir yer. Ancak sizi okulda verimsiz yapan niteliklere sahip bazı arkadaşlarımız karşı mesafeli olmalıyız.
Genellikle, aileler tarafından herhangi biriyle arkadaş olabilmeleri için öğrencilere tavsiyeler verilir. Ancak, kişi aşağıdaki özelliklere sahipse, uyanık olmanız gerekir, çünkü verimliliğinizi engelleyebilir. Aşağıdaki 6 özelliği tanıyın, böylece arkadaşınızı daha hızlı analiz edebilirsiniz!
1. Her yere seninle gelmek isteyen arkadaşlar seni hiç yalnız bırakmazlar

Arkadaşlarla zaman geçirmek gerçekten çok eğlenceli. Ama neredeyse bütün zamanınızı harcıyorsanız, artık eğlenceli olmayacak, değil mi? Sizinle kampüse gelen, yanınızda sınıfta olan, sizinle birlikte yemek yiyen, sizinle çalışan, sizinle alışveriş yapın ve hatta aynı şeyi yapmadığınız hiç bir şeyin olmadığı bir arkadaş!
Başlangıçta yakın bir arkadaş gibi görünüyor olsa da, ama aslında bu sizin için zararlı. Ne yapmak istediğinize odaklanamazsınız ve kendi kişisel alanınıza sahip olamazsınız. Yalnız yapmanız gereken şeyleri, bu yüzden yapamazsınız çünkü arkadaşınıza eşlik etmeniz gerekir.
2. Eleştirmeyi seven ancak hiçbir zaman çözüm bulunmayan arkadaşlar. Sadece senin gelişimini engelliyor!

Ne yaptığınızla ilgili her zaman yorum yapan bir arkadaşınız varsa, belki arkadaşlığınızı tekrar düşünebilirsiniz. Genelde ne tür yorumlar yapar? Sizin üzerinde olumlu bir etkisi var mı veya tam tersi. Arkadaşlardan her zaman olumlu yorumlar almak güzel olmalı. Ancak, arkadaşlarınız her zaman olumsuz yorumlar yaparsa eleştirirse normal bir eleştiren insandan ne farkı kalır. Arkadaşlar bunu yapmaz.
Ondan uzak dur! Her zaman çözüm sağlamadan eleştiren arkadaşlar sadece kendini kötü hissetmeni sağlar ve seni daha iyi bir insan yapmaz. Gelişmenizi engellerler.
3. Her zaman eğlenceye çağıran arkadaşlar zaman ve saat bilmeden ararlar

Böyle bir arkadaşla tanışırsan, bu durumun farkında olmalıdın. Çünkü seni sık sık zamanı bilmeden eğlenceye çağırıyor. Sınavlar veya sunum ödev bilmeden her zaman eğlenmek okulun bitişini uzatacaktır. Sonunda paran bitecek ve muhtemelen okulun uzayacaktır.
4. Sadece bir arkadaşın grup çalışmanı engelleyebilir

Aynı sınıfta olduğun arkadaşların ile grup halinde çalışmanız gerekirken farkı bir bölümden olan yakın arkadaşının yüzünden kendi bölümüne adapte olamazsın. Notlardan ve derslerden geri kalabilirsin. Aynı bölüm arkadaşlarıyla iyi geçinmeye çalışın.
5. Derse girmesine rağmen not tutmayıp, sınav zamanı not isteyen arkadaş

Hiç kullanıldığınızı hissettiniz mi? Sadece senin notlarına ihtiyaç duydukları için sana yaklaşan arkadaşlar vardır.
Bu gibi arkadaşlardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Eğer böyle arkadaşlar varsa, reddetme hakkına sahipsin, gerçekten.
6. Ders çalışmadım ve hiç bir şey bilmiyorum diyen ama sınavda en yüksek alan arkadaş

Sınava çalıştın mı?
-Hayır çalışamadım çok zor.
Aynı ben! Henüz çalışamadım. Hiçbir şey anlamıyorum
Yukarıdaki konuşmalardan herhangi birini deneyimlediniz mi? Bu sadece sıradan bir konuşma, ancak hiç çalışmadığını iddia eden arkadaşın sınav sırasında en yüksek puanı alması şaşırtıcı değil mi. Dolaylı olarak çalışılmadığını iddia eden ifadeler, ders çalışmamanızı teşvik edebilir ve ayrıca sınavda çalışmayan tek kişi olmadığınız hissine kapılabilirsiniz.
Ama sınav sonuçları açıklandığında ise işler değişir. Sen düşük not alırsın, o ise yine AA.